Waar gebruik je koppelbussen voor?

Een glasvezel koppelbus is een soort container die is ontworpen om glasvezelkabels aan elkaar te verbinden. Het bevat een aantal vakken waarin de uiteinden van de glasvezelkabels kunnen worden geplaatst. De verbinding tussen de kabels wordt gemaakt door middel van een speciaal proces genaamd "splicing", waarbij de uiteinden van de glasvezelkabels samen worden gesmolten.

Advies nodig over glasvezelkoppelbus & blinddopjes? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn glasvezelkoppelbussen precies?

Glasvezelkoppelingbussen, ook wel glasvezelkruisverbindingen genoemd, zijn componenten die worden gebruikt om verbindingen tussen glasvezelkabels te maken. Ze worden gebruikt in situaties waar een netwerkkabel niet direct van de ene locatie naar de andere locatie loopt, maar waar de kabel eerst naar een centrale plaats moet worden geleid voordat hij naar de eindbestemming wordt verzonden.

Een glasvezelkoppelingbus bestaat uit een aantal poorten waar glasvezelkabels kunnen worden aangesloten. De poorten zijn vaak georganiseerd in een matrix, waardoor het mogelijk is om verbindingen tussen elke poort te maken. Hierdoor kunnen verbindingen gemakkelijk worden veranderd of uitgebreid.