Offerte aanvragen

U heeft niets aan uw aanvraag toegevoegd.

Heeft u vragen?

Bel: 010 - 26 41 666
 

 

 

 

  • Uitsluitend topkwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Voor 16.00 uur besteld morgen in huis
  • Kennis van zaken
  • Unieke Service

SFP module

SFP module kopen bij InfraTEL

Een SFP module is een onderdeel van uw glasvezel verbinding. Dit kunt u zien als een verbindingsstuk tussen de switch en de glasvezelkabel. Het voordeel hiervan is dat de switch flexibel ingezet kan worden. Een SFP module is verkrijgbaar voor diverse afstanden, voor verschillende snelheden en voor meerdere soorten aansluitingen. Welke SFP module voor uw glasvezel verbinding geschikt is hangt van verschillende factoren af.

Welke SFP module is geschikt? 

Welke SFP module er gekozen dient te worden hangt af van verschillende factoren . Allereerst ligt dit aan het type glasvezelverbinding wat gekozen is. Daarnaast ligt de keuze van een SFP module eraan welke datasnelheid de glasvezelverbinding heeft.

Wij leggen uit hoe u tot de juiste SFP module kunt komen. Wanneer er een SFP module uitgezocht wordt, moet er allereerst gekozen worden tussen een single of een multi-mode. Het verschil tussen deze twee soorten SFP modules zit in de snelheid en de afstand die een glasvezelkabel kan afleggen. Wil u een grote afstand overbruggen met uw glasvezelverbinding? Dan is een SFP module voor een single-mode kabel de juiste keuze. Er wordt bij de single mode verbinding, maar 1 lichtstraal door de kabel gestuurd, dit is mogelijk doordat de kern van deze kabel klein is. Is het juist de bedoeling om een korte afstand te overbruggen? Dan is gebruik van een SFP module voor een multimode glasvezelkabel een goed idee. Bij dit soort kabel is er meer bandbreedte mogelijk dan bij een single mode glasvezelkabel.

 

Bekijk ons aanbod      

 

SFP of SFP+?

Naast het verschil in multimode en single mode glasvezelkabels, is er nog een verschil in SFP modules. Een SFP+ module kan wel 10GB data overdragen en een normale SFP module kan dit niet. Om deze reden is een normale SFP module iets goedkoper. Weet jij al welke SFP module u nodig hebt? Wij adviseren hier graag in! 

 

Contact opnemen