Storingsvrije datanetwerken. Met onze producten wordt dat de norm 

De juiste apparatuur voor jouw netwerkinfrastructuur met als gevolg een betrouwbaar en stabiel netwerk. 
Dat zou de norm moeten zijn. InfraTEL helpt je hierbij door producten te leveren van hoogwaardige kwaliteit. 
Zo beperk je storingen tot een minimum vertrek je gerust bij iedere klus. 

Op zoek naar een server of patchkast om al jouw data materialen in kwijt te kunnen? Kijk dan bij onze 19" kasten.

Advies nodig over data? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

Wat is een datanetwerk?

Datanetwerken zijn netwerken die specifiek zijn ontworpen om data-verkeer te verzenden, te verwerken en te ontvangen. Dit kan zowel bestaan uit bestanden, tekst, afbeeldingen, video's als ook geluid. Ze kunnen verbinding maken met elk apparaat dat in staat is verbinding te maken met het netwerk, zoals computers, smartphones, tablets, servers en IoT-apparaten.

Er zijn verschillende soorten datanetwerken, waaronder:

  • LAN (Local Area Network): een klein netwerk dat is bedoeld voor gebruik binnen een klein gebied, zoals een kantoor of een huis.
  • WAN (Wide Area Network): een groot netwerk dat is bedoeld voor gebruik over een groter gebied, zoals een stad of zelfs een land of continent.
  • WLAN (Wireless Local Area Network): een soort LAN dat gebruikmaakt van draadloze technologieën, zoals WiFi, om verbinding te maken tussen apparaten.
  • WWAN (Wireless Wide Area Network): een soort WAN dat gebruikmaakt van draadloze technologieën, zoals mobiele dataverbindingen, om verbinding te maken tussen apparaten over grotere afstanden.
    Internet: een wereldwijd netwerk van datanetwerken, verbonden door verschillende technologieën, zoals kabels, satellieten en radiosignalen.

De grootste datanetwerken verbinden grote aantallen computers en andere apparaten en staan in verbinding met andere netwerken via routers, switches en gateways, deze componenten staan in voor het verzenden en ontvangen van data tussen de verschillende delen van het netwerk en tussen andere netwerken.