In alle soorten en maten

Telecom-kabels zijn kabels die worden gebruikt voor de overdracht van telecommunicatiesignalen, zoals spraak, internet, televisie en andere soorten gegevens. Ze worden vaak gebruikt voor het aansluiten van telefoonlijnen, televisiekabels en internetverbindingen.

Er zijn verschillende soorten telecom-kabels, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen.

Advies nodig over telecom Kabel? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666
Categorieën

44 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

44 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn de meest voorkomende telecom-kabels?

De meest voorkomende soorten zijn:

  • Koperkabels: deze kabels worden vaak gebruikt voor telefoon- en internetverbindingen. Ze bestaan uit een of meer geleiders van koper die zijn omgeven door isolatie.
  • Fiber-optische kabels: deze kabels bestaan uit dunne vezels van glas of plastic die worden gebruikt om optische signalen over grote afstanden te verzenden. Ze worden vaak gebruikt voor internetverbindingen van hoge snelheid en gegevenstransmissie over lange afstanden.
  • Coaxiale kabels: deze kabels bestaan uit een binnenste geleider, een isolatie-laag en een buitenste geleider die een metalen scherm vormen. Ze worden vaak gebruikt voor televisiekabels en andere soorten gegevensoverdracht.

Telecom-kabels worden vaak gelegd in kabeltunnels, ondergronds of aan bovengrondse draden lopen, en worden vaak beschermd tegen omgevingsfactoren zoals vocht, UV-straling en mechanische beschadiging.

Telecom-kabels worden gelegd door professioneel insallateurs die er voor zorgen dat er geen storingen optreden in het netwerk, en dat onderhoud en vervanging op tijd gebeurt.