Een must voor iedere organisatie.

19-inch kasten, ook wel patchkasten of serverkasten genoemd, zijn kasten die speciaal zijn ontworpen voor elektronische apparaten die in een standaard 19-inch formaat passen. Dit formaat wordt vaak gebruikt voor servers, netwerkapparatuur, patch-panelen en andere professionele elektronische apparatuur. De afmetingen van een 19-inch kast zijn ontworpen om de standaardafmetingen van deze apparatuur te accommoderen, zodat deze gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd en gemonteerd.

Op deze manier ben je vrij om een server volledig naar wens in te richten. 

Advies nodig over 19" kasten? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

Wat zijn de voordelen van 19-inch kasten?

Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van een 19-inch kast voor professionele elektronische apparatuur:

  • Standaardisatie: Omdat de afmetingen van de kasten standaard zijn, is het eenvoudiger om verschillende soorten apparatuur te combineren en te installeren in dezelfde kast, wat de flexibiliteit verhoogt.
  • Ruimtebesparing: Omdat de apparatuur in een standaardformaat past, is het eenvoudiger om de kast efficiënt te benutten, waardoor er minder ruimte nodig is voor de installatie van de apparatuur.
  • Gemakkelijke installatie: De standaardafmetingen van de kasten zorgen ervoor dat de apparatuur gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en gemonteerd, waardoor de tijd en kosten voor installatie kunnen worden verminderd.
  • Veiligheid: De kasten zijn speciaal ontworpen om de apparatuur te beschermen tegen fysieke schade en omgevingsinvloeden zoals stof, vocht en trillingen.
  • Gemakkelijke toegang: De kasten zijn ontworpen met deuren of panelen waardoor de apparatuur gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud en reparatie.