Cat5e, Cat6 en Cat6a.

High Quality CAT5e & CAT6 patchsnoeren. De snoeren hebben 50µ goudcontacten en zijn uitvoerig getest door de fabrikant.
Ook hebben de patchsnoeren een lipbescherming wat afbreken van de lip tijdens installatie tegengaat.

Advies nodig over patchsnoeren High Quality? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

Producten 1-16 van 176

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-16 van 176

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waar gebruik je patchsnoeren voor?

Patchsnoeren zijn kabels die worden gebruikt om verbinding te maken tussen netwerkapparaten en patchpanelen. Ze bestaan uit een stekker aan elke uiteinde van de kabel, waarvan de ene stekker in een poort op het patchpaneel wordt gestoken en de andere stekker in een poort op het netwerkapparaat.

Patchsnoeren komen in verschillende soorten en maten. Er zijn verschillende categorieën van patchsnoeren, zoals Cat5e, Cat6, Cat6a, die geschikt zijn voor respectievelijk Fast Ethernet, Gigabit Ethernet en 10 Gigabit Ethernet netwerken. De patchsnoeren zijn gecertificeerd en ondersteunen de maximale snelheid van de corresponderende netwerkcategorie.

De patchsnoeren zijn vaak gecodeerd met verschillende kleuren, om het gemakkelijker te maken om te identificeren welke kabel is aangesloten op welke poort.

Ze worden vaak gebruikt in datacenters, serverruimtes en netwerkruimtes om verbindingen tussen servers, switches, routers en andere netwerkapparaten te maken.

 

Wat zijn de verschillen tussen UTP, F/UTP en S/FTP?

UTP, F/UTP en S/FTP zijn verschillende soorten netwerkkabels die worden gebruikt voor het aansluiten van netwerkapparaten. Elk type kabel heeft zijn eigen unieke kenmerken en is geschikt voor verschillende toepassingen.

UTP staat voor Unshielded Twisted Pair. Dit is de meest voorkomende soort netwerkkabel en wordt vaak gebruikt voor ethernet-verbindingen. UTP-kabels bestaan uit vier paar geïsoleerde draden die zijn samengevoegd in een stekker. De draden worden gewoonlijk gedraaid om elektromagnetische interferentie te verminderen.

F/UTP staat voor Foiled Unshielded Twisted Pair. Dit is een variant op de UTP-kabel en heeft een folie-afscherming rond de geïsoleerde draden. De folie-afscherming helpt om elektromagnetische interferentie (EMI) te verminderen. Deze kabels zijn vooral geschikt voor gebruik in omgevingen met veel elektromagnetische interferentie, zoals bij gebruik bij industriële machines of bij gebruik in nabijheid van elektromagnetische velden.

S/FTP staat voor Shielded Twisted Pair. Dit is een soort netwerkkabel die wordt beschermd door een afschermingslaag rond de geïsoleerde draden. Deze afscherming helpt bij het verminderen van elektromagnetische interferentie (EMI) en crosstalk. Deze kabels zijn vooral geschikt voor gebruik in omgevingen met veel elektromagnetische interferentie, zoals bij gebruik bij industriële machines of bij gebruik in nabijheid van elektromagnetische velden.