Waarom een Cat6a patchpaneel?

Cat6a patchpanelen zijn patchpanelen die specifiek zijn ontworpen voor gebruik met Cat6a netwerkkabels. Cat6a is een categorie van UTP (Unshielded Twisted Pair) kabels die zijn gecertificeerd voor gebruik in 10 Gigabit Ethernet-netwerken.

Advies nodig over patchpanelen CAT6a? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is de functie van een Cat6a patchpaneel?

Net als bij Cat 6 patchpanelen, hebben Cat6a patchpanelen poorten waar de uiteinden van de Cat6a-kabels in worden gestoken. De poorten zijn vaak gecodeerd met verschillende kleuren om gemakkelijker te identificeren welke kabels zijn aangesloten. De poorten zijn vaak gegroepeerd in groepen van 8 of 24, afhankelijk van de grootte van het patchpaneel.

Het grootste verschil tussen Cat 6 en Cat6a patchpanelen is de prestaties. Cat6a patchpanelen bieden een verhoogde prestaties voor hogere bandbreedte en snellere overdrachtsnelheden dan Cat6 patchpanelen. De bandbreedte van Cat6a is 500 Mhz, dit is 2 keer hoger dan de bandbreedte van Cat6, wat betekent dat er meer gegevens door een kabel kunnen worden verstuurd in een kortere tijd. Dit maakt Cat6a patchpanelen geschikt voor netwerken met hogere eisen aan bandbreedte en snelheid, zoals professionele omgevingen waar een hoge data transfer rate vereist is.