Waarom een Cat5e patchpaneel?

Cat 5e patchpanelen zijn patchpanelen die specifiek zijn ontworpen voor gebruik met Cat 5e netwerkkabels. Cat 5e is een categorie van UTP (Unshielded Twisted Pair) kabels die is gecertificeerd voor gebruik in Fast Ethernet-netwerken. De "e" in "Cat 5e" staat voor "enhanced", wat suggereert dat deze kabels een verbeterde prestatie bieden ten opzichte van de oorspronkelijke Cat 5-kabels.

Advies nodig over patchpanelen CAT5e? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is de functie van een Cat5e patchpaneel?

Cat 5e patchpanelen hebben poorten waar de uiteinden van de Cat 5e-kabels in worden gestoken. De poorten zijn vaak gecodeerd met verschillende kleuren om gemakkelijker te identificeren welke kabels zijn aangesloten. De poorten zijn vaak gegroepeerd in groepen van 8 of 24, afhankelijk van de grootte van het patchpaneel.

Het voordeel van Cat 5e patchpanelen is dat ze compatibel zijn met Cat 5e-kabels, die een snellere overdrachtsnelheid ondersteunen dan de eerdere Cat 5 kabels, en zo de gebruikte netwerkcapaciteit verhogen.