Waarom een Cat6 patchpaneel?

Cat6 patchpanelen zijn patchpanelen die specifiek zijn ontworpen voor gebruik met Cat6 netwerkkabels. Cat6 is een categorie van UTP (Unshielded Twisted Pair) kabels die is gecertificeerd voor gebruik in Gigabit Ethernet-netwerken.

Advies nodig over patchpanelen CAT6? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is de functie van een Cat6 patchpaneel?

Net als bij Cat 5e patchpanelen, hebben Cat6 patchpanelen poorten waar de uiteinden van de Cat6-kabels in worden gestoken. De poorten zijn vaak gecodeerd met verschillende kleuren om gemakkelijker te identificeren welke kabels zijn aangesloten. De poorten zijn vaak gegroepeerd in groepen van 8 of 24, afhankelijk van de grootte van het patchpaneel.

Het grootste verschil tussen Cat 5e en Cat6 patchpanelen is de prestaties. Cat6 patchpanelen bieden een verhoogde prestaties voor hogere bandbreedte en snellere overdrachtsnelheden dan Cat5e patchpanelen. De bandbreedte van Cat6 is 500 Mhz, dit is 2 keer hoger dan de bandbreedte van Cat5e, wat betekent dat er meer gegevens door een kabel kunnen worden verstuurd in een kortere tijd. Dit maakt Cat6 patchpanelen geschikt voor netwerken met hogere eisen aan bandbreedte en snelheid, zoals professionele omgevingen of voor gebruik met nieuwe technologieën zoals IP-telefonie, video-overdracht en Virtual Reality.