Inbouw op opbouw?

Data wandcontactdozen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Allereerst bestaan er een inbouw variant en een opbouw variant. Daarnaast zijn er verschillende contactdozen leverbaar in CAT5e, CAT6 en CAT6a. zowel in UTP als S/FTP (shielded)

Advies nodig over data Wandcontactdozen? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

Wat is het verschil tussen inbouw en opbouw wandcontactdozen?

Inbouw: Een inbouw wandcontactdoos wordt geïnstalleerd in een wand of muur waarbij de doos zelf in de muur wordt ingebouwd. Hierdoor is alleen de voorkant van de wandcontactdoos zichtbaar. De voordelen hiervan zijn dat deze minder opvallen en dat de voorkant van de wandcontactdoos hetzelfde niveau heeft als de wand zelf. Dit kan esthetisch aantrekkelijker zijn en het maakt het makkelijker om meubels tegen de wand te plaatsen.

Opbouw: Een opbouw wandcontactdoos daarentegen wordt op de wand of muur gemonteerd, waarbij de doos zelf aan de wand bevestigd wordt. Hierdoor is de gehele wandcontactdoos zichtbaar. Deze zijn eenvoudiger te installeren en geschikt voor situaties waar er niet genoeg ruimte is in de wand om een inbouw wandcontactdoos te installeren.