Wat zijn actieve componenten?

Actieve componenten in een netwerk zijn componenten die energie verbruiken om te functioneren en die signalen kunnen versterken, verzenden of ontvangen. Deze componenten zijn onmisbaar bij het koppelen van diverse onderdelen in uw netwerk, en zorgen er voor dat uw netwerk snel en goed functioneert.

Advies nodig over actieve Componenten? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn voorbeelden van actieve compontenten?

Routers: Routers zijn netwerkapparaten die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van gegevens tussen verschillende netwerken.

Glasvezel converters: Met de professionele glasvezel converters wordt er eenvoudig een conversie gemaakt tussen verschillende signalen. Bijvoorbeeld van twisted pair Ethernet naar fiber Ethernet en andersom.

Switches: Switches zijn netwerkapparaten die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van gegevens binnen een netwerk.
Hubs: Hubs zijn netwerkapparaten die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van gegevens naar meerdere apparaten binnen een netwerk.

Repeaters: Repeaters zijn actieve componenten die een signaal versterken en verzenden over een langere afstand.

Bridges: Bridges zijn actieve componenten die signalen verzenden tussen twee netwerken of segmenten van een netwerk.

Modems: Modems zijn actieve componenten die signalen van een analoog netwerk omzetten naar digitale signalen en vice versa, zodat gegevens kunnen worden verzonden over telefoonlijnen of andere analoge verbindingen.

Access points: Access points zijn actieve componenten die draadloze verbindingen tot stand brengen in een netwerk.