FTTH - Glasvezelverbinding tot aan de woning

FTTH is een afkorting van Fiber To The Home, vrij vertaald glasvezelverbinding tot aan de woning. Bij technieken als DSL of kabelinternet is het laatste gedeelte van de verbinding een coaxkabel of een twisted-pair. Maar bij FTTH is ook het laatste gedeelte van de verbinding een glasvezelkabel. Het laatste gedeelte van de verbinding is het deel van de wijkverdeler/wijkcentrale naar de woning. De term wordt niet vaak gebruikt, omdat deze te technisch is.

 

Bekijk onze Fiber to the Home producten!      

 

FTTH Techniek

Door zogeheten glasvezelverbindingen wordt een verbinding mogelijk gemaakt. Van deze verbinding zijn er meerdere varianten, zoals een single-mode fiber en een multi-mode fiber. Bij Fiber To The Home (FTTH) is de meest gebruikte variant de single-mode fiber. Van een goede glasvezelverbinding zijn de belangrijkste eigenschappen de grote bandbreedte en de grote afstand waarover de snelheid gerealiseerd kan worden. Er zijn zelfs glasvezelverbindingen mogelijk die een snelheid hebben tot wel 10 Gbit/s.

Verschillende technieken

Naast FTTH wordt er onderscheid gemaakt in:

  • FTTN / FTTCab: Fiber To The Node/Neighbourhood en Fiber To The Cabinet. Dat is glasvezel tussen grote centrales.
  • FTTC / FTTK: Fiber To The Curb en Fiber To The Kerb. Dat is glasvezel naar het wijkverdelerkastje in de straat.
  • FTTB: Fiber To The Building. Dat is glasvezel naar het gebouw. Dit is een technische ruimte in een bedrijfspand. FTTB wordt ook wel gebruikt als Fiber To The Business.
  • FTTO: Fiber To The Office. Dat is glasvezel tot in een bedrijfspand.

InfraTEL

Voor al deze facetten bent u aan het juiste adres bij InfraTEL. Als technisch groothandel is InfraTEL gespecialiseerd in alle soorten infrastructuur voor telecom- en datanetwerken. Onze medewerkers zijn altijd op zoek naar oplossingen voor het leveren van kwaliteitsproducten voor de telematica-infrastructuur. Daarnaast vinden wij bij InfraTEL snelheid, flexibiliteit, klantgerichtheid en bereikbaarheid van zeer groot belang. Bekijk hier ons FTTH-aanbod!

InfraTEL is the best way to connect! Meer weten? Neem contact met ons op of bestel direct in de webshop.

 

Neem contact met ons op!       Bekijk ons FTTH aanbod