Glasvezelnetwerk voor uw camping of recreatiegebied?

Infratel glavezel aansluiting camping

 

Het uitrollen van een Glasvezelnetwerk wordt steeds vaker toegepast, zowel binnen als buiten. Logisch ook eigenlijk aangezien glasvezel een hogere bandbreedte heeft en minder storingsgevoelig is. Dat zien wij onder andere in het in fiber-to-the-home projecten (FTTH) en utiliteitsprojecten. Maar een glasvezel netwerk is ook zeer interessant bij het gebruik van een camping, bungalowpark en recreatiegebied.


Zo is een glasvezelkabel in vergelijking met koper netwerken minder gevoelig voor storingen. Daarnaast kan glasvezel een hogere bandbreedte halen én kunnen langere afstanden bereikt worden met glasvezel. Met name in terreinen met een grotere oppervlakte zoals een recreatiegebied of camping is dit een pré.

 

Maar, maar wáár begint u nu precies bij het aanleggen van een glasvezelnetwerk? Het handigst is het om in kaart te brengen wat u precies nodig hebt en om hoeveel aansluitingen het gaat. Dit is belangrijk om te bepalen hoeveel en welk type lasmoffen u nodig heeft. Maar ook het type bekabeling bied veel interessante opties: zo ikan er gekozen worden om de kabel rechstreeks in de grond te graven met bijvoorbeeld een Direct Burial kabel als hoofdkabel om vervolgens af te takken met een DAC kabel naar de eindpunten.

 

Een andere optie is gebruiken van HDPE mantelbuizen. Dit zijn harde buizen van Polyethyleen die rechtstreeks in de grond geplaatst worden waar later glasvezelkabel erdoorheen geblazen of getrokken wordt. Het voordeel hiervan is dat er minder tijdsdruk heerst: je kan namelijk eerst de buis ingraven en eventueel later de kabel installeren.

 

InfraTEL is als leverancier van glavezel en data materialen een brede specialisatie in het uitrollen van glasvezel netwerken.  
Voor meer vragen kunt u gerust contact met ons opnemen op: verkoop@infratel.nl of telefonisch op 010-2641666