Patchcords

InfraTEL is al jaren een gerenommeerde leverancier van patchcords voor uw telecom- en data netwerk projecten. Ons assortiment bestaat uit de betere kwaliteit UTP en STP Cat.5e, UTP en STP Cat.6 en PIMF Cat.6A in diverse kleuren. Uiteraard zijn onze patchcords aantrekkelijk geprijsd en uit voorraad leverbaar.


Wat zijn patchcords?

 
 
Patchcords zorgen voor een verbinding tussen de optische schuif en een actief apparaat zoals bijvoorbeeld een switch. Ze transformeren digitale en analoge signalen naar stem-, data- en videosignalen. Het type dat gebruikt dient te worden is afhankelijk van het type connector, het type kabel dat wordt gebruikt en de lengte van deze kabel. Hoe langer de patchcords, des te zwakker het signaal wordt dat hier door heen gaat. Het is daarom van belang te kiezen voor een optimale combinatie tussen lengte en dikte. Als hier geen rekening mee wordt gehouden, dan kan er een ongewenste storing optreden.
 
Patchcords bestaan meestal uit koperdraad of van glasvezel. De koperen versie wordt vaak voor industriële toepassingen gebruikt. De Patchcords zijn leverbaar in verschillende kleuren, soorten afscherming, lengtes en aansluitingen. Dataverkeer via Glasvezel patchcords verloopt sneller dan gegevensoverdracht via de traditionele koperen patchcords. De patchcords zijn voorzien van gekleurde mantels bedrukt met specificaties om gemakkelijk herkend te worden door de monteurs. Gepoolde bekabeling is goedkoper dan voorgesneden bekabeling en kan worden gebruikt om aangepaste patchcords te maken. Ze kunnen in lengte variëren van 8 cm tot ongeveer 6 m.
 
Patchcords worden aangesloten op een patch paneel. Aan beide kanten van dit paneel bevinden zich semi-vaste aansluitingen. De patchcords worden vaak aan de achterkant van het patchpaneel verbonden. Aan de voorkant verbindt men de patchcord met een managementpaneel zodat er overzicht in de bekabeling ontstaat. Aan de aangesloten computers zit meestal een geleiding voor de patchcords die er voor zorgt dat de kabel semi- vastzit door de knelling van de patchcords.
 

Soorten Patchcords

 
Erg korte patchcords worden ook wel pigtails genoemd. Patchcords bestaan, zoals eerder al vermeld, uit meerdere soorten: Ethernet Cat5, Cat5e, of Cat6 patchcords, welke gebruik maken van 8P8C (RJ-45) met modulaire connecties met TIA/EIA-568-A of TIA/EIA-568-B bedrading. Daarnaast zijn er optische glasvezelkabels verkrijgbaar.
Weet u niet zeker welk soort patchcords u dient te gebruiken voor uw verschillende projecten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag bij uw keuze. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u van deskundig advies voorzien zodat u met de juiste patchcords aan de slag kunt!

 

 

Klik hier voor alle diensten van Infratel: