Patchkabel

Als u op zoek bent naar een patchkabel bent u bij InfraTEL aan het juiste adres. Ons aanbod in patchkabels is groot en gevarieerd en onze prijzen zijn vriendelijk.

Wat is een patchkabel?

U kunt een patchkabel gebruiken om verschillende apparaten aan één router binnen uw netwerk te verbinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan printers, computers en modems. De aansluiting die deze verbinding realiseert wordt de ‘patch’ genoemd. Dit is een populaire techniek die op zowel kleine als grote netwerken wordt toegepast.

De termen patchkabel en patchsnoer worden vaak gebruikt om alle korte data- of elektrische kabels aan te duiden, maar dit is niet correct. Een patchkabel is in feite niets anders dan een ethernet-kabel.

Patchkabels worden voornamelijk gebruikt om grote netwerken overzichtelijker te maken. Onze kabels zijn beschikbaar in verschillende kleuren zodat ze tijdens werkzaamheden gemakkelijk te herkennen zijn. Dit scheelt veel zoekwerk. Wilt u meer weten over patchkabels? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bekijk ons aanbod

Soorten patchkabels

Er zijn verschillende soorten patchkabels en deze hebben we ook allemaal in huis. De veruit bekendste soorten patchkabel zijn Cat5, Cat6 en Cat7. Deze categorieën geven de sterkte van het signaal en de draagkracht weer.

In ons assortiment kunt u diverse patchkabels in allerlei soorten en maten vinden. Een goed voorbeeld is de High Quality patchkabel, welke geproduceerd wordt in Europa. Als u op zoek bent naar een gunstigere prijs raden we u de Molded patchkabel aan. Deze wordt geproduceerd in Azië, wat meteen ook de voordelige prijs verklaart. Molded patchkabels beschikken echter niet over een beschermtule, in tegenstelling tot de High Quality.

We hebben naast deze patchkabels natuurlijk nog veel meer soorten in huis. Als u ons aanbod wilt bekijken kunt u gerust een kijkje nemen in onze webshop.

InfraTEL

Bij InfraTEL kunt u terecht voor al uw elektronische bekabeling. Als u hulp nodig heeft of vragen heeft kunt u te allen tijde contact met ons opnemen: we helpen u graag verder!

Bekijk de webshop Contact opnemen