Multimode kabel: Snel netwerk over kleinere afstanden

U bent waarschijnlijk op de hoogte dat een glasvezel netwerk een goede toevoeging is aan uw bedrijf of organisatie. Glasvezel zorgt voor een snel en betrouwbaar netwerk. Glasvezelkabels zijn er in twee soorten: multimode en singlemode. De capaciteit van dataverkeer verschilt niet tussen deze twee soorten kabels. Wel zit er verschil tussen de golflengte. Multimode is vooral geschikt voor middelmatige afstanden. Singlemode voor langere afstanden.

Multimode kabel Singlemode kabel

Multimode kabel

Er zijn verschillende soorten van een mulitmode kabel. De multimode kabels hebben een grotere kern (bijna altijd 62,5 microns, maar soms 50. Een micron is een miljoenste van een meter. Deze worden gebruikt met LED bronnen met golflengtes van 850 en 1300 NM voor kortere afstanden. Deze zijn beschikbaar met 6, 12, 24 of 48 vezels per kabel. De multimode kabel heeft een buiten diameter van 125 micon, dat is ongeveer 5 duizendste van een inch. Vergelijkbaar met een menselijke haar.

Bent u op zoek naar een multimode kabel?

Er zijn meerdere multimode kabels. Graag helpen wij u bij het vinden van de meest geschikte mutimode kabel. Neem gerust contact op voor meer informatie en advies.

Contact opnemen