In alle soorten en maten

Wij leveren een uitgebreid assortiment aan glasvezel patchkabels voor zowel singlemode vezel (9/125) als multimode vezel (62,5/125, 50/125) met een verscheidenheid aan connectoren (LS, ST, SC).

Staat de door u gezochte glasvezel patchkabel er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op! InfraTEL levert maatwerkoplossingen naar uw specifieke wensen!

Advies nodig over patchcorden? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

Wat zijn glasvezel patchcorden?

Glasvezel patchkabels zijn kabels die gebruikt worden om glasvezelverbindingen tussen apparaten te maken. Ze bestaan uit een glasvezelkern om informatie te verzenden en een omhulsel om de kern te beschermen. De uiteinden van de kabel zijn voorzien van stekkers of connectors waarmee de kabel aangesloten kan worden op andere apparatuur, zoals switches of routers. Patchkabels worden vaak gebruikt in datacenters, telecommunicatie-installaties en andere professionele omgevingen waar hoge bandbreedte vereist is.

Welke verschillende typen zijn er?

De verschillende types van duplex multimode kabels, zoals OM1, OM2, OM3, OM4 en OM5, hebben allemaal dezelfde structuur en functie, maar verschillen in hun optische eigenschappen. Hieronder staan enkele belangrijke verschillen tussen deze types:

OM1: Dit is een oudere generatie multimode kabel die werkt op een golflengte van 850 nm en een bandbreedte van 200 MHz·km. Het wordt voornamelijk gebruikt in korte afstanden (minder dan 300 meter) en is niet geschikt voor hoge snelheden.

OM2: Dit is een verbeterde versie van OM1, die werkt op een golflengte van 850 nm en een bandbreedte van 500 MHz·km. Het is geschikt voor afstanden tot 550 meter en snelheden tot 1 Gbps.

OM3: Dit is de multimode kabel die momenteel het meeste wordt gebruikt. Het werkt op een golflengte van 850 nm en heeft een bandbreedte van 2000 MHz·km, en is geschikt voor afstanden tot 400 meter en snelheden tot 40 Gbps.

OM4: Dit is een verbeterde versie van OM3 die werkt op een golflengte van 850 nm en een bandbreedte van 4700 MHz·km. Het is geschikt voor afstanden tot 550 meter en snelheden tot 100 Gbps.

OM5: Dit is de nieuwste generatie multimode kabel die werkt op golflengtes van 850 en 953 nm en heeft een bandbreedte van 3500 MHz·km. Het is geschikt voor afstanden tot 550 meter en snelheden tot 100 Gbps.

Het is belangrijk om op te merken dat de afstanden en snelheden genoemd hierboven zijn gebaseerd op standaardomstandigheden, en dat er vele factoren zijn die de prestaties van een bepaalde kabel kunnen beïnvloeden, zoals de kwaliteit van de connectors, de staat van de kabel, de omgeving waarin de kabel geïnstalleerd is.