Kabeltester

 

Met een kabeltester kunt u de geleiding meten in uw bekabeling. Het kan hierbij gaan om UTP bekabeling maar ook om een LAN-netwerk of andere soorten kabels waar spanning doorheen stroomt.
 
De kabeltester test niet op capaciteit of twisting van uw bekabeling maar meet de geleiding welke door uw kabel heen gaat. Bij het aanleggen van een kabel kan namelijk van alles misgaan. Een kabeltester is dan een  handig instrument om uw netwerk te testen. Bij het aanleggen kan het bijvoorbeeld voorkomen dat ergens de verbinding wordt onderbroken of zijn er kabels onderling verwisseld. Deze fouten komen aan het licht door een goede kabeltester te gebruiken. Op deze wijze kunt u middels uw kabeltester eenvoudig ontdekken waar de oorzaak van het probleem ligt.
 
Er zijn verschillende soorten van de kabeltester op de markt. Deze variëren uiteraard in prijs en nauwkeurigheid. Het geplande gebruik van de kabeltester is belangrijk om tot een juiste keuze te komen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van verschillende soorten kabeltester.
 

LAN kabeltester
 

Deze LAN kabeltester is geschikt voor verschillende kabeltypes en is onmisbaar tijdens de installatie en het onderhoud plegen aan het netwerk. Deze kabeltester kan gebruikt worden om netwerkkabels en telefoonkabels te testen. Sluit de twee uiteinden binnen het circuit aan met een kabeltester om de kabels te meten.


Kabeltester met toongenerator

 
De kabeltester met een toongenerator inclusief een sonde zijn praktische gereedschappen die kunnen worden gebruikt voor het aanleggen en testen van netwerken. Deze kabeltester zendt een afzonderlijk signaal of frequentie uit door de kabel. Wanneer je deze kabeltester gebruikt zijn de kabels bij elkaar gebonden of weggewerkt in een muur. Met behulp van een sonde kunnen deze kabels makkelijk worden getest. Een dergelijke kabeltester kunnen vaak met behulp van de sonde meten welke fouten er in de kabels zitten. Daarnaast kan de polariteit van het circuit en de voltage van de kabel uitmeten. Afhankelijk van de soort kabeltester met toongenerator zijn er nog meer metingen te verrichten.
 
Bovenstaand genoemde kabelmeters zijn slechts een greep uit het gehele aanbod van kabelmeter welke u bij ons kunt bestellen. Omdat er zoveel verschillende vormen kabelmeter op de markt zijn, helpen wij van InfraTEL u graag bij het vinden van de meest geschikte soort kabelmeter voor uw netwerk. Natuurlijk denken wij graag mee en vinden wij het belangrijk dat u de juiste kabelmeter gebruikt. Neem dus contact met ons op voor meer informatie en advies. Kijk ook eens in onze webshop voor de juiste kabeltester.
 

Klik hier voor alle diensten van Infratel: