Glasvezelkabels 

Op zoek naar glasvezelkabels? Dan bent u bij InfraTEL aan het juiste adres! Voor iedere organisatie is een goede inrichting van de infrastructuur op het gebied van ICT en telefonie van levensbelang. Een betrouwbaar en stabiel glasvezelnetwerk is mag daarom niet ontbreken.
 
Glasvezel, ook wel fiber of optical fiber genoemd, is een haardunne vezel dat bestaat uit een speciaal soort glas. Deze glasvezelkabels transporteren digitale informatie door middel van laserlicht. Glasvezelkabels bezitten een enorm hoge transmissiecapaciteit. Door middel van knipperend laserlicht wordt de informatie met zeer hoge snelheid via de glasvezels verzonden. Hoe sneller het licht door de glasvezelkabels knippert, hoe sneller de data wordt verstuurd en ontvangen. Deze werking valt te vergelijken met de werking van morsecode. De data wordt immers gecodeerd door de glasvezelkabels via een serie van punten strepen welke de boodschap vormen.
 
Glasvezelkabels worden onder meer toegepast als optische vezel in telecommunicatie. Doordat het licht in de glasvezel een bijzonder kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt, is reflectie gegarandeerd. Door de interne reflectie blijft het licht namelijk binnen de vezel. Glasvezelkabels bestaan weer uit vele kleinere glasvezelkabeltjes.
 

De voordelen van glasvezelkabels
 

Ten opzichte van een ADSL of COAX kabel wordt de data via glasvezelkabels sneller en veiliger verzonden.
Glasvezelkabels zijn veel goedkoper in de aanschaf. Het materiaal dat gebruikt wordt is goedkoper te produceren maar ook goedkoper om te installeren.
Het dataverkeer via glasvezelkabels is sneller dan het gegevensvervoer via de andere kabels en daarnaast zijn glasvezelkabels ongevoelig voor elektromagnetisme waardoor er minder snel storingen kunnen ontstaan. Het signaal dat door glasvezelkabels loopt wordt minder sterk afgeremd dan door de andere soorten kabels. Hierdoor hoeft het signaal minder vaak versterkt te worden.
 

Soorten glasvezelkabels
 

Glasvezelkabels kunnen onderverdeeld worden in twee groepen: de Multi mode lichtgeleiders en single mode lichtgeleiders. Deze onderverdeling bestaat uit de verschillen in golflengte die door deze glasvezelkabels kunnen gaan. Wanneer de golflengte die door de glasvezelkabels wordt gestuurd klein is, zal de single modevezel over gaan naar een multimodale lichtgeleider. De multimode kabels zijn vooral geschikt voor gebruik van gemiddelde tot snelle gegevensoverdracht over redelijke afstanden. De single mode glasvezelkabels zijn met name geschikt voor gebruik voor zeer hoge en snelle capaciteitsoverdracht over grote afstanden.
 
Een glasvezelnetwerk is een perfecte oplossing voor een betrouwbare infrastructuur in uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. InfraTEL adviseert u graag over de oplossingen die glasvezelkabels uw organisatie kunnen bieden.
 
 

 

Klik hier voor alle diensten van Infratel: