Glasvezelkabel - betrouwbare verbindingen thuis en op kantoor

Een netwerk van glasvezel is een goede aanwinst voor uw bedrijf. ICT en telefonie zijn vandaag de dag belangrijke pijlers voor iedere organisatie. Het is dan ook zeer belangrijk om deze communicatiemiddelen te voorzien van een betrouwbare infrastructuur

Voordelen van glasvezelkabel

De vaste en variabele kosten van uw bedrijf kunnen worden verlaagd met het gebruik van glasvezel. Door de enorme capaciteit van het netwerk kan er tegen scherpe tarieven bandbreedte worden ingekocht. Bepaalde toepassingen als internet, VOIP telefonie, het intranet en camerabeveiliging kunnen allemaal via hetzelfde netwerk lopen. Op deze manier kan schaalvergroting plaatsvinden en kan het netwerk snel worden gekoppeld aan eventuele toekomstige netwerken. Deze voordelen beperken zich niet tot grote organisaties maar gelden ook juist voor MKB-bedrijven.

Single- en multimode glasvezel

Er zijn twee soorten mogelijkheden, de multi modale lichtgeleiders en de single modale lichtgeleiders. Dit onderscheidt wordt gemaakt in gebruik van de kabels. Er is geen verschil in de capaciteit van dataverkeer, maar in de golflengte tussen deze kabels. De multi modale glasvezelkabel is voornamelijk geschikt voor gebruik van gemiddelde tot snelle gegevensoverdracht over middelmatige afstanden. De single mode kabels zijn vooral geschikt voor grote, snelle gegevensoverdracht over lange afstanden. Bent u op zoek naar glasvezel voor uw bedrijf, organisatie of woning? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Betrouwbaarder netwerk

Glasvezel is vele malen betrouwbaarder dan coaxkabels of ADSL-kabels. De snelle verbinding van glasvezels maakt het mogelijk om snel en zonder problemen een back-up te maken van uw bedrijfskritische data. In plaats van het dagelijks vervangen en veilig opbergen van tapes kan uw data automatisch opgeslagen worden via een betrouwbare verbinding. Hierdoor kan uw bedrijf of organisatie probleemloos functioneren en gaat het gebruik van internet, VOIP of internet vele malen sneller en dus gemakkelijker. Tevens scheelt dit uw bedrijf wachttijd, welke ervoor zorgt dat glasvezel ook op de lange termijn erg veel voordelen oplevert.

Door het aanleggen van glasvezelkabel kunt u op de korte termijn al veel geld besparen. Glasvezel bekabeling is namelijk goedkoper in de aanschaf als bijvoorbeeld coaxkabels en op de lange termijn bespaart het u veel wachttijd. De informatieoverdracht via glasvezel is een stuk sneller dan de oudere coaxkabels of ADSL-kabels. Glasvezelkabel is ongevoelig voor elektromagnetische straling zodat er minder snel storingen kunnen ontstaan. Daarnaast wordt een signaal minder afgezwakt. Hierdoor hoeft het signaal minder vaak versterkt te worden.

 

Bekijk onze glasvezelproducten!       Neem contact met ons op!

Klik hier voor alle diensten van Infratel: