Offerte aanvragen

U heeft niets aan uw aanvraag toegevoegd.

Heeft u vragen?

Bel: 010 - 26 41 666
 

 

 

 

  • Uitsluitend topkwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Voor 16.00 uur besteld morgen in huis
  • Kennis van zaken
  • Unieke Service


Glasvezelkabel

Een netwerk van glasvezelkabel is een goede aanwinst voor uw bedrijf. ICT en telefonie zijn vandaag de dag belangrijke pijlers voor iedere organisatie. Het is dan ook zeer belangrijk om deze communicatiemiddelen te voorzien van een betrouwbare infrastructuur.
 

Voordelen van glasvezelkabel

De vaste en variabele kosten van uw bedrijf kunnen worden verlaagd met het gebruik van glasvezelkabel. Door de enorme capaciteit van glasvezelkabel netwerk kan er tegen scherpe tarieven bandbreedte worden ingekocht. Bepaalde toepassingen als internet, VOIP telefonie, het intranet en camerabeveiliging kunnen allemaal via de glasvezelkabel lopen. Op deze manier kan schaalvergroting plaatsvinden en kan het netwerk snel worden gekoppeld aan eventuele toekomstige netwerken. Deze voordelen beperken zich niet tot grote organisaties maar gelden ook juist voor MKB-bedrijven.
Glasvezelkabel is vele malen betrouwbaarder dan coaxkabels of ADSL-kabels. De snelle verbinding van glasvezelkabel maakt het mogelijk om snel en zonder problemen een back-up te maken van uw bedrijfskritische data. In plaats van het dagelijks vervangen en veilig opbergen van tapes kan uw data automatisch opgeslagen worden via een betrouwbare verbinding. Hierdoor kan uw bedrijf of organisatie probleemloos functioneren en gaat het gebruik van internet, VOIP of internet vele malen sneller en dus gemakkelijker. Tevens scheelt dit uw bedrijf wachttijd, welke ervoor zorgt dat glasvezelkabel ook op de lange termijn erg veel voordelen oplevert.
 
Door het aanleggen van glasvezelkabel kunt u op de korte termijn al veel geld besparen. Glasvezelkabel is namelijk goedkoper in de aanschaf als bijvoorbeeld coaxkabels en op de lange termijn bespaart glasvezelkabel u veel wachttijd. De informatieoverdracht via glasvezelkabel is een stuk sneller dan de oudere coaxkabels of ADSL-kabels. Glasvezelkabel is ongevoelig voor elektromagnetische straling zodat er minder snel storingen kunnen ontstaan. Daarnaast wordt een signaal dat door een glasvezelkabel loopt minder afgezwakt. Hierdoor hoeft het signaal minder vaak versterkt dient te worden.
 

Soorten glasvezelkabel

Er zijn twee soorten glasvezelkabel, de multi modale lichtgeleiders en de single modale lichtgeleiders. Dit onderscheidt wordt gemaakt in gebruik van de kabels. Er is geen verschil in de capaciteit van dataverkeer, maar in de golflengte tussen deze kabels. De multi modale glasvezelkabel is voornamelijk geschikt voor gebruik van gemiddelde tot snelle gegevensoverdracht over middelmatige afstanden. De single mode glasvezelkabel is vooral geschikt voor grote,snelle   gegevensoverdracht over lange afstanden.
Bent u op zoek naar glasvezelkabel voor uw bedrijf of organisatie? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie over glasvezelkabel.

 

Bekijk onze glasvezelproducten!       Neem contact met ons op!

 

Klik hier voor alle diensten van Infratel: