UTP Bekabeling

 

U bent op zoek naar een betrouwbare leverancier voor uw UTP bekabeling? InfraTEL heeft een ruim assortiment aan UTP kabels. Neem een kijkje in onze webshop of neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over UTP bekabeling.
                         

Waarom UTP bekabeling?

Momenteel is UTP bekabeling een van de meest gebruikte vormen van zowel bedrijfsmatige als particuliere netwerkbekabeling. Ieder netwerk kan beschouwd worden als een ketting die uit verschillende schakels bestaat. De schakels in een netwerk bestaan uit een router/switch, stekkers, kabels, netwerkkaarten, enzovoort. De zwakste schakel in deze ketting bepaalt de stabiliteit en betrouwbaarheid van een verbinding. Daardoor is het zeer belangrijk om gebruik te maken van de juiste UTP bekabeling en de geschikte apparatuur om uw netwerk stabiel te houden.
 

Wat is UTP bekabeling?

UTP bekabeling bestaat uit een aantal draden die om elkaar heen gedraaid zijn met een minimum aantal draaiingen. UTP bekabeling is gelijk aan shielded twisted-pair (STP), maar UTP bekabeling heeft geen isolatie of afscherming zoals een STP-kabel wel heeft. Op de grotere locaties of als computers verschillende kamers staan, worden meestal UTP bekabeling aangelegd. Met het gebruik van Cat 5 kabels in een nieuw netwerk is uw UTP bekabeling klaar voor de toekomst. 
 
De maximale lengte van de UTP bekabeling ten behoeve van betrouwbare data overdracht is ongeveer 90 meter. Het vermogen van de gebruikte switches en netwerkkaarten spelen echter ook een belangrijke rol. UTP-kabels dragen een kwaliteitslabel. Om voldoende hoge snelheden toe te laten, moet de UTP bekabeling minstens CAT V goedgekeurd zijn.  De lengte van een verbinding mag maximaal 100 meter bedragen wat inhoudt dat de resterende 10 meter kan worden gebruikt voor de patchkabel die aangesloten dient te worden.
 

Voordelen van UTP bekabeling

Zoals we eerder vermeldden zorgt UTP bekabeling voor een veilige structuur van uw netwerk. Een slechte verbinding ligt vaak enkel aan het verbonden segment en aan de gebruikte UTP bekabeling. Problemen zijn dus makkelijk op te lossen door bijvoorbeeld alleen de router te vervangen. Ook kan de verbinding in een werkend netwerk tijdelijk onderbroken worden als er gebruik wordt gemaakt van UTP bekabeling. Een computer kan dus tijdelijk losgekoppeld worden terwijl hier geen problemen door kunnen ontstaan. Tevens heeft UPC bekabeling een grote actieradius, vanuit de hub kan in een omtrek van maximaal honderd meter de UTP bekabeling worden aangelegd. De UTP bekabeling is makkelijk aan te leggen omdat deze flexibel en buigzaam is.

 

 

Klik hier voor alle diensten van Infratel: