Patchkabels

Bent u op zoek naar een patchkabels? Dan bent u bij infraTEL aan het juiste adres. In onze webshop vindt u een ruime keuze uit ons uitgebreid assortiment .

Wat zijn Patchkabels?

Patchkabels worden gebruikt om verschillende apparaten zoals computers, printers of modems aan een router in uw netwerk te verbinden. Patchen is het aansluiten van patchkabels via een hub naar bijvoorbeeld een router. Deze techniek wordt vaak toegepast op kleine en grotere netwerken. Patchen slaat dus op het verbindende element van de patchkabels.

Hoewel de term patchkabels of patchsnoeren vaak wordt gebruikt voor iedere korte data- of elektrische kabel, zijn het feitelijk niets anders dan ethernet-kabels. Een ander woord dat wordt gebruikt is UTP kabel.
 

Gebruik van patchkabels

Patchkabels worden vooral gebruikt voor het simplificeren van grote netwerken. Er kunnen verschillende kleuren kabels geleverd worden, zodat men ze eenvoudig kan herkennen in gecompliceerde situaties. Een monteur kan zo eenvoudig de verschillende kabels aansluiten. De kleur of codering van de patchkabels versimpelen dus het zoekwerk naar de juiste kabel. Door middel van een code op de mantel van de kabels worden verschillende categorieën aangeduid. De drie meest gangbare soorten kabels worden aangegeven met categorieën zoals Cat 5 ,Cat 5E, Cat 6 en Cat 7. Deze categorieën geven het signaal en draagkracht van de kabels weer.
 

Soorten Patchkabels

Er  zijn verschillende soorten patchkabels te verkrijgen. Zo heb je de High Quality patchkabels welke gefabriceerd worden in Europa. Molded patchkabels worden gefabriceerd in Azië en zijn daarom wat gunstiger in prijs. De Molded kabels zijn niet beschermd tegen afbreken (zij hebben geen beschermtule). Patchkabels zijn verkrijgbaar in veel verschillende lengtes, vanaf ongeveer 50 cm tot aan een aanbevolen maximum van 40 meter.
 

Twisted patchkabels

UTP staat voor Unshielded Twisted Pair en is de populairste kabelverbinding voor netwerken. De Unshielded twisted pair patchkabels hebben geen elektromagnetische afscherming. De werking van een getwist paar berust op het principe dat dergelijke patchkabels in een elektromagnetisch stoorveld gemiddeld geen lusoppervlakte heeft. Hierdoor kan in het stoorveld geen stoorspanning ontstaan.

FTP patchkabels (Fioled Twisted Pair) zijn in principe UTP kabels omringd met een folie. Hierdoor neemt de bescherming tegen elektromagnetische interferentie toe. De meest nieuwe patchkabels met hogere categorie nummers zijn achterwaarts compatibel met oudere netwerkapparaten. Echter zal op deze manier de volledige capaciteit van de nieuwere patchkabels niet gebruikt wordt omdat dit ook deels afhankelijk is van de snelheid van de aangesloten netwerkapparaten. Om tot de juiste keuze van de geschikte patchkabels te komen kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze experts.
 

 

Klik hier voor alle diensten van Infratel: