Converters & SFP Modules

SFP Module glasvezel converter:

Met de professionele glasvezel converters wordt er eenvoudig een conversie gemaakt tussen verschillende signalen. Bijvoorbeeld van twisted pair Ethernet naar fiber Ethernet en andersom. Of 1000Base-TX signaal naar een 1000Base-FX signaal. Op deze manier kiest u voor een hoog signaal kwaliteitsverbinding. Met de SFP Module creëert u een signaal dat ongevoelig is voor storingen en waarmee grotere afstanden kunnen worden overbrugd.

Bij problemen gelijk een melding. Een glasvezel converter beschikt over verschillende functies die een melding geven bij verbindingsproblemen of signaalverlies. Daardoor worden de aangesloten apparatuur gelijk om de hoogte gebracht en dit voorkomt bijvoorbeeld dataverlies.

Glasvezel converters bij InfraTEL

De glasvezel converters van InfraTEL converteren zowel het media type en de snelheid. Dit maakt dat de glasvezel converter flexibel inzetbaar is. Er zijn verschillende types van een glasvezel converter. Ons complete assortiment vind u op deze webshop. Ook zijn wij u graag persoonlijk van dienst voor het maken van de juiste keuze.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een SFP module is een onderdeel van uw glasvezel verbinding. Dit kunt u zien als een verbindingsstuk tussen de switch en de glasvezelkabel. Het voordeel hiervan is dat de switch flexibel ingezet kan worden. Een SFP module is verkrijgbaar voor diverse afstanden, voor verschillende snelheden en voor meerdere soorten aansluitingen. Welke SFP module voor uw glasvezel verbinding geschikt is hangt van verschillende factoren af.

SFP module: welke is geschikt? 

Welke SFP module er gekozen dient te worden hangt af van verschillende factoren . Allereerst ligt dit aan het type glasvezelverbinding wat gekozen is. Daarnaast ligt de keuze van een SFP module eraan welke datasnelheid de glasvezelverbinding heeft.

Wij leggen uit hoe u tot de juiste SFP module kunt komen. Wanneer er een SFP module uitgezocht wordt, moet er allereerst gekozen worden tussen een single of een multi-mode. Het verschil tussen deze twee soorten SFP modules zit in de snelheid en de afstand die een glasvezelkabel kan afleggen. Wil u een grote afstand overbruggen met uw glasvezelverbinding? Dan is een SFP module voor een single-mode kabel de juiste keuze. Er wordt bij de single mode verbinding, maar 1 lichtstraal door de kabel gestuurd, dit is mogelijk doordat de kern van deze kabel klein is. Is het juist de bedoeling om een korte afstand te overbruggen? Dan is gebruik van een SFP module voor een multimode glasvezelkabel een goed idee. Bij dit soort kabel is er meer bandbreedte mogelijk dan bij een single mode glasvezelkabel.

SFP of SFP+?

Naast het verschil in multimode en single mode glasvezelkabels, is er nog een verschil in SFP modules. Een SFP+ module kan wel 10GB data overdragen en een normale SFP module kan dit niet. Om deze reden is een normale SFP module iets goedkoper. Weet jij al welke SFP module u nodig hebt? Wij adviseren hier graag in! 

 

Contact opnemen