Voor een goede en stabiele verbinding

Glasvezel connectoren zijn componenten die worden gebruikt om glasvezelkabels aan te sluiten op andere componenten in een glasvezelnetwerk, zoals switches, routers, transceivers en patchpanelen. Deze connectoren zijn speciaal ontworpen om licht over grote afstanden te verzenden, en zijn daarom gemaakt van hoogwaardige materialen zoals glas of kunststof.

Er zijn verschillende soorten glasvezel connectoren beschikbaar, zoals SC, LC, FC, ST, en MTP/MPO, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen.

Advies nodig over connectoren? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

Wat is het verschil tussen singlemode en multimode?

Single-mode en multimode glasvezel connectoren zijn twee verschillende soorten connectoren die worden gebruikt voor gegevensoverdracht via glasvezelkabels. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten connectoren is de manier waarop licht wordt verzonden door de glasvezelkabels.

Single-mode connectoren gebruiken één straal van licht om gegevens te verzenden over grote afstanden. Dit type connector is geschikt voor verzending van gegevens over afstanden tot wel 80 km of meer. De kern van de glasvezelkabel die wordt gebruikt in single-mode connectoren is dunner dan die van multimode connectoren.

Multimode connectoren gebruiken meerdere stralen van licht om gegevens te verzenden over kortere afstanden. Dit type connector is geschikt voor verzending van gegevens over afstanden tot maximaal 2000 meter. De kern van de glasvezelkabel die wordt gebruikt in multimode connectoren is dikker dan die van single-mode connectoren.