Pigtails

Bent u op zoek naar pigtails? InfraTEL is de leverancier op het gebied van kwalitatieve en hoogwaardige pigtails. U heeft de keuze uit ons uitgebreid assortiment aan pigtails. Daarbij zijn we u graag van dienst bij het vinden van de juiste pigtails voor uw project. Voor bedrijven die actief zijn in de telematica is InfraTEL dé groothandel van topmerken.

Pagina

Producten 1-16 van 19

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Producten 1-16 van 19

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het gebruik van pigtails

Pigtails worden toegepast om een binnenkomende glasvezel uit een kabel te voorzien van een
connector. Pigtails bestaan uit een korte glasvezelkabel met aan één kant een connector. Om glasvezeleinden op een eenvoudige en snelle wijze met elkaar te verbinden worden er aan de uiteinden van de connectoren pigtails geplaatst.
 
Als u twijfelt welke soorten connectoren geschikt zijn om bepaalde pigtails aan te sluiten, kunt u de specificaties van de fabrikant raadplegen om het type connector te vinden. De pigtails van InfraTEL zijn verkrijgbaar in verschillende types. Uiteenlopend van Multi mode (62,5/125 OM1, OM2 50/125 OM3 en
tot single mode (9/125 OS1,OS2). Deze pigtails te gebruiken met vele soorten connectoren. Veelal worden de pigtails geplaatst in een lascassette. Deze worden vervolgens geplaatst in een paneel, wandbox of een ander distributiesysteem.

Verschillende soorten

Bij InfraTEL ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten pigtails. Ons aanbod bestaat uit:

Pigtail SC

De SC-variant is uitgevoerd met SC-connectoren. Deze connector is heden ten dage een veel gebruikte connector voor zowel single- en multimode. De SC-variant heeft een doeltreffende “Snap In” mechanisme waarbij u heel simpel de connector kan losmaken en vast kunt maken met een simpele duw en trek beweging. De SC-variant is ook te leveren als APC.

Pigtail LC

Net als de SC-variant is ook de LC-variant verkrijgbaar in verschillende varianten en is het een veelgebruikte connector voor singlemode en multimode. Deze connector heeft een ceramische ferrule van 1.25 mm en is dus half zo groot als de SC-variant. De LC-variant wordt door middel van een borgklipje geborgd. Net als de SC is ook de LC leverbaar als APC.

Pigtail ST

De ST, ook wel bekend als een ST/PC pigtail, is een veelgebruikte pigtail voor multimode. De ST/PC-connector is voorzien van een bajonet aansluiting en heeft een lange cilindrische ferrule om de vezel vast te kunnen houden. Om de ideale verbinding te realiseren krijgt u bij InfraTEL ook altijd de ST/PC pigtail met ceramische ferrule geleverd.

Pigtail E2000

Waar de ST pigtail veelgebruikt is voor multimode, is de E2000 pigtail veelgebruikt bij singlemode. De vezel in de connector staat onder een hoek van 8 graden, wat ook wel APC/8 wordt genoemd. De E2000 is even groot als de LC-connector, maar heeft een klepje voor de vezel. Het klepje gaat automatisch open wanneer de connector in een koppelbus of sleeve gedrukt wordt.

Staan de gezochte pigtails er niet bij? Neem dan contact op met onze medewerkers. InfraTEL levert oplossingen op maat naar uw wensen!

 

Contact opnemen