SC, LC, ST en E2000

Pigtails worden gebruikt om glasvezel kabels te voorzien van een connector. Een pigtail is een stuk kabel met aan één zijde een glasvezel connector die al is afgewerkt, en aan de andere kant van de pigtail kan doormiddel van een fusie las gelast worden op een glasvezelkabel.

Staat de door u gezochte pigtail er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op! InfraTEL levert maatwerkoplossingen naar uw specifieke wensen!

Advies nodig over pigtails? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Welke soorten pigtails zijn er?

Er zijn verschillende soorten pigtails, afhankelijk van de connector die wordt gebruikt en de manier waarop deze wordt geproduceerd. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten:

Simplex pigtails: Deze hebben één connector aan één uiteinde en worden vaak gebruikt voor point-to-point verbindingen.

Duplex pigtails: Deze hebben twee connectoren aan één uiteinde en worden vaak gebruikt voor point-to-multipoint verbindingen.

Pre-terminated pigtails: Deze zijn al vooraf gemonteerd met een connector aan één uiteinde, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn.

Field-terminated pigtails: Deze zijn niet vooraf gemonteerd met een connector en moeten worden gemonteerd door de gebruiker, vaak met speciale gereedschappen.

Singlemode pigtails: Deze worden gebruikt voor verbindingen op lange afstanden en hebben een dunnere vezel dan multimode pigtails.

Multimode pigtails: Deze worden gebruikt voor verbindingen op kortere afstanden en hebben een dikkere vezel dan singlemode pigtails.

PC, UPC, APC pigtails: De connector einde kan gepolijst zijn, UPC connector einde is gepolijst met een licht afgeronde hoek, APC connector einde is gepolijst met een scherpe hoek.

LC,SC,FC,ST,MPO pigtails: De connector type zoals LC,SC,FC,ST,MPO zijn veel voorkomende connector type die gebruikt worden in glasvezel pigtails.