Onmisbaar voor iedere glasvezel installateur

Een glasvezel fusielasmachine is een specifiek soort fusielasmachine die wordt gebruikt om glasvezelkabels te splicen. Dat wil zeggen dat er twee einden van glasvezelkabels worden verbonden met elkaar. Deze machines gebruiken zeer precieze en krachtige lasers om de einden van de glasvezelkabels nauwkeurig en veilig te fuseren. De verbinding die hiermee wordt gemaakt, is vaak zo sterk dat deze bijna net zo sterk is als de originele glasvezel.

Advies nodig over fusielasmachines? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe werkt fusielassen?

Er zijn verschillende manieren waarop glasvezelkabels kunnen worden gefuseerd, maar een veelgebruikte methode is het gebruik van een warmtebron zoals een laser om de einden van de glasvezelkabels te verhitten en te laten smelten.

De eerste stap is het voorbereiden van de einden van de glasvezelkabels. Dit betekent dat ze worden geslepen, gereinigd en geometrisch geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat ze zo nauwkeurig mogelijk op elkaar aansluiten.

Vervolgens worden de einden van de kabels in een houder geplaatst, die speciaal is ontworpen om de kabels op de juiste manier op elkaar te houden. De houder wordt vervolgens onderworpen aan een laserstraal die de einden van de glasvezelkabels verhit totdat ze smelten en zich verenigen. De precisie van de fusie wordt hierdoor bepaald door de kwaliteit van de geometrie van de einden en de kracht van de laser.

De afkoeling van de verbinding gebeurt onder controle van de machine. Dit proces heet "annealing".

Als de glasvezelkabels zijn gefuseerd, zal de verbinding bijna net zo sterk zijn als de originele glasvezel en kan er een hoogwaardige signaaloverdracht plaatsvinden.

Het fusielassen van glasvezel is een precisieproces dat vereist dat de technicus die het uitvoert, geschoold is en beschikt over de juiste apparatuur.